Judecătoria Soroca a anulat rezultatele concursului pentru șefia Direcției Învățământ, în care a fost “aleasă” Natalia Bucicovscaia

0
2180

La 17 iulie Judecătoria Soroca a decis soarta concursului la funcția publică de șef al Direcției Învățământ Soroca, care a făcut cunoscut raionul nostru în toată Republica Moldova. Instanța a hotărât că se anulează dispoziția Președintelui raionului Soroca nr.602-p din 30 noiembrie 2022 ”Cu privire la anunțarea concursului” și respectiv rezultatele concursului la funcția publică de șef al Direcției Învățământ Soroca, prin care a fost “aleasă” Natalia Bucicovschi.

Despre această “epopee” Observatorul de Nord a scris de mai multe ori, situația ajungând la absurd, timp de o săptămână, de exemplu, Direcția Învățământ având trei șefe. Mai jos reproducem un pasaj din dispozitivul hotărârii instanței. “Se admite acțiunea lui Mușenco Anjela împotriva Comisiei de concurs pentru ocuparea funcțiilor publice vacante, subdiviziune a Consiliului raional Soroca, persoană terță, Natalia Bucicovscaia, cu privire la anularea rezultatelor concursului și a întregii proceduri administrative, precum și cererea de chemare în judecată a Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat către Președintele raionului Soroca cu privire la anularea actului administrativ. Se anulează dispoziția Președintelui raionului Soroca nr.602-p din 30 noiembrie 2022 ”Cu privire la anunțarea concursului”. Se anulează rezultatele concursului la funcția publică de șef al Direcției Învățământ Soroca”.

File name : di-Soroca-decizia-judecatoriei.pdf

×

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți în termen de 30 zile de la data pronunțării dispozitivului hotărârii.

CITEȘTE ȘI: 

Nu „obijduiți circarii” sau Comisia de concurs la funcția publică vacantă de șef al DÎ Soroca a respins contestările

Angela Mușenco-Comisia de concurs la funcția publică vacantă șef al Direcției Învățământ: 1-0. Fără șanse la revanșă

De ce contestă Angela Mușenco rezultatele concursului la funcția publică de șef al Direcției Învățământ Soroca?

Trei din candidați la funcția de șef al Direcției Învățământ Soroca contestă rezultatele concursului

Adresare: “După numirea în funcție a Nataliei Bucicovscaia, mai mulți angajați ai Direcției Învățământ au fost expuși intimidărilor”

Punct și de la capăt: Președintele raionului Soroca va organiza un nou concurs pentru conducerea Direcției Învățământ

 

 


Articolul precedentDe la tinerețe până la bătrânețe: frumoasele pasiuni ale mătușii Valentina Sotnic
Articolul următorFC Inter, EFA și FC Visoca vor juca, în campionatul care începe spre sfârșitul verii, cu…Barsa
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.