Nu „obijduiți circarii” sau Comisia de concurs la funcția publică vacantă de șef al DÎ Soroca a respins contestările

0
1316

Unii din acei care au privit în direct ședința Comisiei de concurs la funcția publică vacantă de șef al Direcției Învățământ Soroca, la care au fost puse în discuție contestațiile a patru dintre candidați s-au grăbit să eticheteze această adunare drept „circ” or, eu nu pot fi de acord cu această „diagnoză”, fiindcă nu au greșit cu nimic circarii pentru ca să suporte astfel de comparații. 

Vă propunem spre vizionare un material VIDEO de la această ședință, pentru ca să faceți concluziile de rigoare, nu înainte, însă, ca să vă spun că toate contestările au fost respinse și să-mi expun și eu o nedumerire, o felicitare și două neclarități.

UNU: de ce la ședința acestei comisii nu au fost invitate și persoanele contestatoare?

DOI: Persoanele din umbră, care nu au fost prezente la acest circ, pardon, această ședință au motive întemeiate să se felicite – persoanele lor de încredere au votat „cum trebuie”, fără să se ostenească să mai intre în detalii.

TREI: așa și nu am înțeles dacă membrii comisiei nu înțeleg sau se prefac că nu fac diferența dintre două noțiuni distincte – „persoană cu experiență în domeniul public” și „persoană cu experiență în domeniu”

PATRU: de când un ditamai șef de direcție ales în funcție profită de o perioadă de probă de 6 luni și, pe de-asupra, mai beneficiază de un mentor (vezi documentul alăturat, care a fost publicat de un consilier raional pe rețelele de socializare). Au, nu cumva Direcția de Învățământ Soroca este un poligon de istrucțiune?

Altfel, mai există și multe alte nebuloase, pe care, probabil, le va limpezi instanța de judecată. Până una-alta vă dorim vizionare plăcută și nu ezitați să vă dați cu părerea or, mai există și alte secții și direcții care, probabil, încă urmează să fie „schilodite” la fel ca învățământul sorocean. Dacă exsită mentorat – mentorat să fie!!!

Apropo, pentru istorie „divulg” o informație importantă: pentru respingerea contestărilor au votat membrii comisiei Luiza Carauș, Alina Mărâi, Maxim Melnic, Iurie Spinei, Nichifor Luca, Elena Caun; împotrivă a votat doar consilierul raional Mihai Mâțu.

 

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentDaniela Rusu a câștigat concursul pentru ocuparea funcţiei publice vacante de purtător de cuvânt al Secției Administrație publică din cadrul Aparatului Președintelui raionului Soroca
Articolul următor„După atâta ninsoare” astăzi vom avea ploi și până la +3 grade Celsius
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.