Trei din candidați la funcția de șef al Direcției Învățământ Soroca contestă rezultatele concursului

0
3444

Președintelui Comisiei de consurs la funcția publică vacantă șef al Direcției Învățământ, domnul Rusnac Veaceslav

Prin prezenta, subsemnatele, Prodan Elena, Zabolotnîi Dorina, Ialovoi Elena, candidați la funcția publică vacantă de șef al Direcției Învățământ, contestăm rezultatele concursului, din considerente că în procedura de desfășurare a concursului au fost admise următoarele încălcări:

  1. În anunțul la funcția publică vacantă de șef Direcția Învățământ, realizat prin dispoziția Președintelui Raionului Soroca, nr. 602 din 30.11.2022, s-au încălcat prevederile legii nr. 155/2011 pentru aprobarea clasificatorului unic al funcțiilor publice, și anume s-a omis cerința legală precum că pentru a candida la funcția de șef Direcția Învățământ, care este o funcție publică de conducere, ce implică responsabilitate maximă, persoana trebuie să dețină cel puțin 3 ani de experiență în serviciul public. Menționăm că această cerință a servit drept temei pentru a exclude din concursul la funcția de șef Direcția Învățământ, organizat în anul 2018, dosarul doamnei Izvorean Elena, care la moment avea doar 2 ani și 8 luni de experiență în serviciul public. (Se anexează scrisoarea nr. i02/1-20/668 din 12.10.2018).
  2. A fost admisă la concurs, și a fost desemnată învingătoare, o persoană care nu a activat în domeniul serviciului public, a activat în funcție de cadru didactic, s-a eliberat din funcția de cadru didactic în timpul anului de studii și nu a mai activat în alt domeniu până în prezent. Persoana în cauză a obținut un punctaj net superior contracandidaților – specialiști în cadrul Direcției Învățământ. Este vădit faptul că o persoană din afara sistemului educațional și de competența căreia nu ține elaborarea actelor normative (proiect de decizie, ordin intern) nu poate cunoaște (pe de rost) temeiul legal, cu număr și dată a intrării în vigoare a legilor și hotărârilor de Guvern, structura actelor normative și alte subtilități ce țin de elaborarea acestor acte, cu atât mai mult că în bibliografia concursului nu a fost indicată cerința elaborării unor acte normative (partea practică).
  3. Anunțul pentru ocuparea funcției publice vacante de șef al Direcției Învățământ nu a fost plasat pe portalul guvernamental al funcțiilor publice.

Considerăm cele invocate drept temei de anulare a rezultatelor concursului, prin care s-au admis încălcări ale legislației în vigoare, și organizarea unui nou concurs.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentDe ce citesc “Observatorul de Nord”: reflectă actualități din raionul nostru și nu numai
Articolul următorDaruri pentru dascălii pensionari, în cadrul Campaniei “Un dar pentru profesorul solitar”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.