Cum vor sfinți pasca în Noaptea Învierii locuitorii comunei OCOLINA

0
447

Autoritățile publice locale din raionul Soroca sunt în căutarea soluțiilor pentru slujba din Noapte Învierii, astfel încât, enoriașii care vor să asculte rugăciunea și să sfințească pasca și merindele pregătite pentru Paște să nu încalce recomandările autorităților pe timp de epidemie de COVID-19.

Astfel, mai mulți primari au anunțat deja modalitate în care se vor desfășura evenimentele în noaptea de 18 șpre 19 aprilie.

Recent, autoritățile comunei Ocolina au informat locuitorii comunei, printr-un mesaj publicat pe rețele sociale, cum se va desfășura slujba de Înviere și sfințirea merindelor.

Părintele Bisericii ”Sfîntul Nicolaie” din satul Ocolina va informează că în Noaptea Învierii Sfînta Liturgie de Paști se va petrce fără participarea enoriașilor. Sfințirea și binecuvântarea bucatelor se va petrece după cum urmează:

Cetățenii satului Ocolina se vor alinia, începând de la transformatorul din Seliște (în apropierea gospodăriei domnului Ghenadie Eftodi), de-a lungul drumului central pe aceiași parte, la o distanță de minim 2 metri unul de celălalt, până în dreptul gospodăriei domnului Ion Eftodii, intrarea în sat dinspre Soroca. Procesiunea va avea loc începând cu ora 2:00, 19 aprilie și va începe din Seliște.

Totodată vă atenționăm că:

– La procesiunea de sfințire și binecuvântare a bucatelor se va prezenta doar un membru al familiei, care va purta mască de protecție.

-Se interzice categoric prezența la sfințire și binecuvântarea bucatelor a persoanelor în vârstă de peste 63 ani, a cetățenilor reveniți de peste hotare, persoanelor care au fost în contact cu persoane revenite în țară sau care au fost în contact cu persoane infectate, aflați în izolare la domiciliu.

Vă rugăm mult să fim alături de cei care se află în imposibilitate de a participa la procesiune să-i ajutăm prin a avea și ei bucatele sfințite la masa de sărbătoare.

Sărbători plăcute și liniștite vă urăm!”, se mai spune în mesaj.

Recent, regulile de desfășurarea a slujbei de Paște și binecuvântarea bucatelor au fost anunțate de autoritățile comunelor Schineni și Vasilcău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.