SCHINENI: Cum se vor desfășura rugăciunea și sfințirea merindelor în Noaptea Învierii

0
1118

Autoritățile publice locale din raionul Soroca sunt în căutarea soluțiilor pentru slujba din Noapte Învierii, astfel încât, enoriașii care vor să asculte rugăciunea și să sfințească pasca și merindele pregătite pentru Paște să nu încalce recomandările autorităților pe timp de epidemie de COVID-19.

Astfel, mai mulți primari au anunțat deja modalitate în care se vor desfășura evenimentele în noaptea de 18 șpre 19 aprilie.

Bunăoară, la Schineni, slujba va putea fi auzită în localitate, grație unui sistem audio cu boxe, iar sfințirea bucatelor de Paște se va face în mai multe locații, pentru a nu încălca distanța socială între enoriași, recomandată de autoritățile medicale din țară.

Informația este adusă la cunoștința locuitorilor printr-un anunț al primăriei.

Primăria comunei Schineni vă aduce la cunoștință că în Noapte Învierii Domnului toți aveți posibilitatea să ascutați Sfânta Liturghie de Paște care va fi transmisă prin boxe în afara localului  bisericii ”Sfântul Nicolae”.

Sfințirea și binecuvântarea bucatelor de către preot se va începe la ora 2:30 în ziua de 19 aprilie.

Pentru asigurarea distanței sociale 1-2 m între enoriași, sfințirea și binecuvântarea prinoaselor în Noaptea Învierii se va face în curtea bisericii, în ograda cimitirului și pe strada Școlii.

Slujba Învierii Domnului se v-a petrece respectând cerințele Comisiei pentru Situații Excepționale.

VĂ ROG FOARTE MULT să respectăm cerințele care ne sunt puse, căci sunt doar pentru binele nostru și a celor apropiați, să respectăm distanța socială, fiecare creștin să poarte mască de protecție și mănuși igienice.

Încă o dată VĂ ROG să ne conformăm cerințelor ca să avem  un  PAȘTE BINECUVÂNTAT.

Cu respect primarul comunei Schineni Silvia Leșan”, se  spune în mesaj.

Amintim că la Bădiceni sfințirea darurilor pentru masa de sărbătoare va avea loc sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.