Consiliul Raional s-a răzgândit: nu mai vrea să organizeze alt concurs pentru șefia Direcției Învățământ Soroca / VIDEO

0
268

În această săptămână aleșii raionali au avut pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Raional Soroca de la 15 mai 2024, o decizie cu privire la inițierea concursului și aprobarea componenței nominale a comisiei de concurs pentru șefia Direcției de Învățământ Soroca. Conform proiectului de decizie, alianța PSRM și Platforma DA nu ar mai fi deținut majoritatea voturilor în această comisie de concurs, la fel ca atunci când acesta a fost compromis în iarna anului trecut.

Astfel că din comisie urmau să facă parte un Secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (președintele comisiei de concurs), Directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, șefa Direcției Evaluare în învățământul general din cadrul Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova, Directoarea de proiect la AO Pro Didactica Centru Educațional, directoarea Liceului Teoretic „Alexandr Pușkin”, Președinta Asociației Primarilor din raionul Soroca, un consilier raional, și un specialist principal al Serviciului management al resurselor umane, reprezentantul colectivului Direcției Învățământ.

Alianța PSRM și Platforma DA nu a susținut această decizie, abținându-se de la vot, iar președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac a menționat că “așa cum a fost numită doamna interimar, tot așa poate fi numit în continuare un șef cu toate împuternicirile”. Acesta s-a referit la faptul că la 22 ianuarie 2024, Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării a semnat ordinul de numire a Elenei Prodan în funcție de șefă interimară a Direcției Învățământ Soroca.

Amintim că acum un an, consilierii raionali au adoptat decizia de a-l împuternici pe Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca, să mai organizeze o dată concursul pentru ocuparea funcției vacante de șef a Direcției Învățământ Soroca.

VEZI ȘI:

Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării a semnat ordinul de numire a Elenei Prodan în funcție de șefă interimară a Direcției Învățământ Soroca

Punct și de la capăt: Președintele raionului Soroca va organiza un nou concurs pentru conducerea Direcției Învățământ

Direcția Învățământ Soroca are o nouă șefă, a treia la număr în această săptămână

Adresare: “După numirea în funcție a Nataliei Bucicovscaia, mai mulți angajați ai Direcției Învățământ au fost expuși intimidărilor”

Nu „obijduiți circarii” sau Comisia de concurs la funcția publică vacantă de șef al DÎ Soroca a respins contestările

 


Articolul precedentLiga a 2-a: Andrei Stratan – FC Olimpia: 6-1! EFA – a doua „de la cap”, FC Inter – a doua „de la coadă”
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru duminică, 19 mai 2024
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.