Ce soluție propun cetățenii pentru reparația drumului spre Vasilcău, Trifăuți, Inundeni și Ruslanovca?

0
1193

Astăzi a expirat ultimatumul dat de localnicii care au blocat săptămâna trecută drumul ce duce spre satele Vasilcău, Trifăuți, Inundeni și Ruslanovca. Ploaia a fost un temei ca traseul să nu mai fie blocat, iar câțiva dintre membrii grupului de inițiativă s-au întrunit cu autoritățile publice locale din satul Trifăuți și Vasilcău pentru a găsi o soluție.

În timp ce autoritățile de la Soroca și Chișinău, pasează vina de la una la alta fără să negocieze și să vină cu soluții reale, oamenii sunt nevoiți să găsească ei o rezolvarea a problemei, doar să nu piardă banii donați de Uniunea Europeană. Contactată de noi, Asea Răilean, managera proiectului ”Drumuri bune și accesibile în Comarna, Iași și Vasilcău, Soroca”, ne-a spus că soluția găsită de localnici nu poate fi realizată.

Sătenii din aceste sate și primarii sunt de acord să accepte și alte soluții care ar porni carul din loc, doar să nu fie blocat proiectul, iar drumul să mai rămână uitat câteva decenii. Amintim că autoritățile raionale au început în primăvara acestui an implementarea proiectului „Drumuri bune și accesibile în comuna Comarna, județul Iași și comuna Vasilcău, raionul Soroca”, finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova, 2014-2020, care prevede reparația capitală a acestui drum. Proiectul tehnic de reparație a drumului local Volovița-Vasilcău a fost depus în 2019 la prețurile de atunci, sumă care astăzi nu acoperă tot necesarul. Acum urmează să fie găsiți banii care să compenseze scumpirea materialelor de construcție.

Citiți și:

Drumul Volovița-Vasilcău a fost blocat. Protestatarii au înaintat un ultimatum

Drumul spre Vasilcău se „repară” pe Facebook?

Ce spune președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, de scandalul legat de drumul dintre Volovița și Vasilcău


Articolul precedentSondaj: Când te adresezi la medic?
Articolul următorFemeile rome refugiate din Ucraina, cum sunt discriminate în Republica Moldova
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.