Drumul spre Vasilcău se “repară” pe Facebook?

0
1116

După ce drumul Volovița-Vasilcău a fost blocat joi pentru două ore, iar protestatarii au înaintat un ultimatum, conflictul s-a mutat pe online. Facebook a devenit platforma pe care părțile beligerante aruncă cu săgeți.

Veaceslav Burlacu, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a postat răspunsul Ministerului Finanțelor, trimis Consiliului Raional Soroca încă la 28 iulie 2022. “Stimate Președinte al Raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, Dna Asea Railean onorați-vă obligațiunile de serviciu și nu manipulați comunitatea din Vasilcău, conform prevederilor art. 15, alin.(1) din Legea privind Finanțele publice locale nr.397/2003 oferă dreptul autorităților executive, să contracteze, pentru investiții capitale, împrumuturi externe pe termen lung. În reparația capitală a drumului public local L 103 Volovița-Vasilcău solicit seriozitate și transparență” scrie domnul Burlacu.

În scurt timp, Asea Răilean, managerul proiectului ”Drumuri bune și accesibile în Comarna, Iași și Vasilcău, Soroca”, a venit cu o replică. ”Stimate domnule Burlacu, eu îmi onorez foarte bine responsabilitatea și asta vă îndemn sa o facă fiecare. Responsabilitatea mea nu este de a căuta restul banilor. Eu am adus pentru acest drum 1 milion de euro. Cei ce trebuie să facă acest lucru, trebuie să depună eforturi. Păcat că a scrie pe Facebook o știe fiecare a face, dar nimeni nu vrea să întreprindă ceva concret” comentează doamna Railean.

Amintim că joi mai mulți săteni, indignați de faptul că reparația drumului, care face legătura dintre satele Volovița și Vasilcău se tergiversează, au blocat acest tronson. La fața locului au venit reprezentantul Guvernului în teritoriu, Veaceslav Burlacu, vice-președinții raionului Soroca, Ala Bordeianu și Iurie Tănase, dar și managerul proiectului ”Drumuri bune și accesibile în Comarna, Iași și Vasilcău, Soroca”, Asea Răilean. Protestatarii au atenționat autoritățile că, în caz de nesoluționare a problemei, vor reveni la blocarea drumului marți, 20 septembrie.

După scandalul legat de drumul dintre Volovița și Vasilcău, care s-a mutat deja și online, președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a ținut să vină cu unele precizări, mai ales că a fost vizat. Iată opinia sa.

Citește și:

Drumul Volovița-Vasilcău a fost blocat. Protestatarii au înaintat un ultimatum

În loc să repare drumul spre Vasilcău, autoritățile raionale și centrale, pasează responsabilitatea de la unul la altul / VIDEO


Articolul precedentA plecat în Ceruri și profesoara Nadejda Romașcan
Articolul următorIzvorul de “la ulmi”. Cine din voi a băut apă din el? / VIDEO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.