În loc să repare drumul spre Vasilcău, autoritățile raionale și centrale, pasează responsabilitatea de la unul la altul / VIDEO

0
2449
fotografie simbol

Sătenilor din Vasilcău li se promite de ani buni un drum bun de acces spre sat. Aceștia însă rămân doar cu promisiuni, așa că astăzi pentru două ore au blocat drumul.

În acest an Consiliul raional Soroca a început implementarea proiectului “Drumuri bune și accesibile în comuna Comarna, județul Iași și comuna Vasilcău, raionul Soroca”, 1HARD/3.1/73, finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, care prevede reparația capitală a acestui drum. Proiectul tehnic de reparație a drumului local Volovița-Vasilcău a fost depus în 2019 la prețurile de atunci, sumă care astăzi nu acoperă tot necesarul. Acum urmează să fie găsiți banii care să compenseze
scumpirea materialelor de construcție. 

Dar în loc să găsească o soluție pentru reparația drumului raional, autoritățile raionale, centrale și unitatea de implementare a proiectului pasează responsabilitatea de la unul la altul. Oamenii sunt însă revoltați și spun că dacă nu se rezolvă problema, marți vor bloca drumul.

Citiți și:

Drumul Volovița-Vasilcău a fost blocat. Protestatarii au înaintat un ultimatum

Drumul local 103, Volovița-Vasilcău, va fi reparat – asta promit autoritățile

2598 de locuitori ai comunei Vasilcău vor beneficia de pe urma implementării proiectului transfrontalier „Drumuri bune şi accesibile în Comarna, Iaşi, şi Vasilcău, Soroca”.


Articolul precedentRezultatele sondajului: Cu ce te încălzești iarna asta?
Articolul următorLa Festivalul „Ziua Daciei” vor participa și sorocenii noștri
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.