În loc să repare drumul spre Vasilcău, autoritățile raionale și centrale, pasează responsabilitatea de la unul la altul / VIDEO

0
2412

Sătenilor din Vasilcău li se promite de ani buni un drum bun de acces spre sat. Aceștia însă rămân doar cu promisiuni, așa că astăzi pentru două ore au blocat drumul.

În acest an Consiliul raional Soroca a început implementarea proiectului „Drumuri bune și accesibile în comuna Comarna, județul Iași și comuna Vasilcău, raionul Soroca”, 1HARD/3.1/73, finanțat prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, care prevede reparația capitală a acestui drum. Proiectul tehnic de reparație a drumului local Volovița-Vasilcău a fost depus în 2019 la prețurile de atunci, sumă care astăzi nu acoperă tot necesarul. Acum urmează să fie găsiți banii care să compenseze
scumpirea materialelor de construcție. 

Dar în loc să găsească o soluție pentru reparația drumului raional, autoritățile raionale, centrale și unitatea de implementare a proiectului pasează responsabilitatea de la unul la altul. Oamenii sunt însă revoltați și spun că dacă nu se rezolvă problema, marți vor bloca drumul.

Citiți și:

Drumul Volovița-Vasilcău a fost blocat. Protestatarii au înaintat un ultimatum

Drumul local 103, Volovița-Vasilcău, va fi reparat – asta promit autoritățile

2598 de locuitori ai comunei Vasilcău vor beneficia de pe urma implementării proiectului transfrontalier „Drumuri bune şi accesibile în Comarna, Iaşi, şi Vasilcău, Soroca”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.