2598 de locuitori ai comunei Vasilcău vor beneficia de pe urma implementării proiectului transfrontalier „Drumuri bune şi accesibile în Comarna, Iaşi, şi Vasilcău, Soroca”.

0
615
Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe,  împreună cuSorin Afloarei, vicepreşedinte al CJ, şi Andrei Cazacu,  administrator public al judeţului, au participat arecent la lansarea proiectului transfrontalier „Drumuri bune şi accesibile în Comarna, Iaşi, şi Vasilcău, Soroca”.
  Din Republica Moldova au fost prezenţi președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, însoțit de vicepreședintele Alla Bordianu, precum și primari ai comunelor învecinate cu UAT Comarna.
   ”Pentru noi, administrația județeană, modernizarea infrastructurii rutiere este o prioritate, iar eforturile noastre în această direcție trebuie dublate de inițiativele locale, în așa fel încât fiecare cetățean să beneficieze de această infrastructură. În acest proiect avem un exemplu de parteneriat eficient între comunitățile de pe cele două maluri ale Prutului. Parteneriatele dintre comunitățile din România și Moldova, prin care se obțin resurse importante pentru modernizare și dezvoltare, sunt esențiale în perspectiva includerii Republicii Moldova în granițele Uniunii Europene.
   În cadrul proiectului „Drumuri bune și accesibile în comuna Comarna, județul Iași și comuna Vasilcău, raionul Soroca (Republica Moldova), comuna Comarna este aplicant, iar Consiliul raional Soroca este partener. Proiectul este ambițios pentru ambele comunități, suma de 2,3 miloane de euro asigurând modernizarea a 4,2 km de drum în comuna ieșeană, care face legătura cu DN Iași-Vaslui și oferă accesibilitate către zonele urbane și 3,7 km la vecinii de peste Prut, la fel de importanți pentru comunitate. În total, 7234 de locuitori din ambele comune vor beneficia de pe urma acestei investiții, dintre care 4636 din comuna Comarna și 2598 din comuna Vasilcău, dar nu doar ei, ci și toți cei care vor tranzita zona. Asfaltul este un reper esențial pentru a asigura dezvoltarea durabilă a acestor comunități”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iași, Costel Alexe. (SURSA: Consiliul Județean IAȘI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.