Viitorii bucătari care își fac studiile la școala profesională din Soroca, au participat la un master-class unde au modelat frumos aluatul, iar pentru sfintele sărbători de Crăciun, acasă vor coace deja singuri. Elevii au învățat întregul procedeu, după rețeta tradițională cum, se coace corect Crăciunelul. Viitorii bucătari au însușit ușor fiecare detaliu. Atât fetele cât și băieții, urmează acasă să coacă împreună cu familia pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. În cadrul meseriei de bucătar învață 70 de elevi, iar profesorii de la școala profesională din municipiul Soroca pun accent pe bucatele noastre tradiționale. La fiecare sărbătoare elevii învață din culinăria care ne reprezintă ca neam.
Potrivit Galinei Repeșo, profesoară în cadrul instituției, aceste ore practice sunt organizate cu scopul de a păstra și a învăța tânăra generație tradițiile și obiceiurile noastre naționale. Bucătarii pe lângă crăciunei au copt colaci si hulubași. Toate copturile vor fi împărțite până la Crăciun colindătorilor care le vor trece pragul.