VIDEO: Poliția s-a autosesizat și a amendat șoferul ca încalcă regulamentul, moment surprins într-un filmuleț video al redacției

0
1816

Un șofer din Soroca a fost amendat de poliție pentru încălcarea Regulamentului de  circulație rutieră. Poliția s-a autosesizat pe acest caz, după ce încălcarea a fost surprinsă de camera redacției în materialul video cu titlul “În lipsa transportului public sorocenii și-au scos automobilele”, în care se relatează despre traficul îngreunat pe străzile din municipiu în perioada grevei transportatorilor.

În imaginile video se vede momentul în care un automobil încearcă să ocolească mai mule mașini din ambuteiaj, ieșind pe contrasens. Poliția a stabilit că șoferul a încălcat regulile de circulație rutieră.

“Inspectoratul de poliție Soroca a recepţionat şi a examinat postarea din ediţia electronică a ziarului Dvs., cu genericul „În lipsa transportului public sorocenii şi-au scos automobilele”, din data de 3 februarie 2020.

Prin urmare s-a constatat că, conducătorul automobilului de model Great Wall/Hover de culoare neagră, care s-a dovedit a fi un locuitor al mun. Soroca, vizat în secvența video, prin acțiunile sale a ignorat marcajul rutier 1.1.1 „Linia îngustă continuă”, care semnifică delimitarea fluxurilor de transport de sensuri opuse pe sectoarele de drum periculoase, deplasându-se contrar sensului de circulaţie.

Reieșind din circumstanțele vizate, a fost iniţiată procedura contravențională fața de acest conducător auto, fiindu-i încheiat un proces-verbal contravenţional, conform prevederilor articolului 240 aliniatul 1, Cod Contravenţional al Republicii Moldova, pentru nerespectarea marcajului de pe partea carosabilă a drumului”, informează poliția printr-un comunicat expediat pe adresa redacției.

Potrivit prevederilor Codului Contravențional, încălcarea se sancționează cu amendă de la 15 la 30 de unități convenționale (750-1500 lei) cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.