Val de aer polar în Moldova: Vremea se răcește brusc

0
405

Meteorologii anunță că Republica Moldova va fi lovită în scurt timp de un val de aer polar. Conform informațiilor, mercurul din termometre va coborî până la 5 grade noaptea și 16 grade ziua, transmite Știri.md. Meteorologii presupun că temperaturile joase vor fi simțite pe teritoriul țării începând cu ziua de miercuri.

Astfel, începând cu 18 septembrie, temperatura aerului pe întreg teritoriul țării va scădea cu cel puțin 5 grade Celsius.  Noaptea, mercurul din termometre va coborî până la 9 grade, iar ziua mercurul termometrului va indica maxima termică de până la 21-23 grade.

Totodată, codul galben de pericol excepțional de incendiu rămâne valabil în majoritatea raioanelor până pe 18 septembrie, iar codul galben de secetă hidrologică expiră pe 20 septembrie, când sunt prognozate ploi în nordul și centrul țării.

Și în România toamna își face simțită prezența. Meteorologii anunţă că o masă de aer polar va traversa țara începând de marţi, când se va răci în jumătatea de nord a ţării. De miercuri, răcirea se va simţi şi în partea de sud, iar de joi sunt aşteptate temperaturi negative şi brumă în depresiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.