Toți deputații aleși în noul Parlament au studii superioare

0
46

Cei mai mulţi deputaţi din Parlamentul de legislatura a X-a sunt jurişti sau economişti. Datele Direcției comunicare și relații publice a Legislativului mai arată că toți deputații aleși în noul Parlament au studii superioare, iar aproape jumătate dintre ei au diplome de masterat sau doctorat.

Fiecare al treilea deputat din Parlamentul de legislatura a X-a este jurist, iar 25 la sută dintre noii aleşi ai poporului sunt economişti. Totodată, printre noii aleşi ai poporului sunt pedagogi, ingineri, istorici, medici, jurnaliști, agronomi, manageri. În Parlament vor mai activa câte un arhitect, un diplomat, un militar, precum și un specialist în arte dramatice. De asemenea, în noul Parlament sunt 14 deputați care au titlul științific de doctor. Patru parlamentari sunt doctori în științe istorice. Este vorba despre socialiştii Eduard Smirnov, Victor Gaiciuc, Ivan Zabunov și deputatul blocului „ACUM” Octavian Țîcu. Trei deputați dețin titlul științific de doctor în drept: democratul Igor Vremea, socialistul Adrian Lebedinschi și deputatului blocului „ACUM” Igor Munteanu.  Tot trei parlamentari sunt doctori în științe economice: deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc, democrata Eleonora Graur și Viorel Melnic, care a participat în alegerile parlamentare în calitate de candidat independent. În Parlamentul de legislatura a X-a vor mai activa doctorii în științe pedagogice: socialiştii Victor Bologan și Gheorghii Para, doctorul în științe politice Bogdan Țîrdea, ales din partea PSRM și  doctorul în științe agricole socialistul Chiril Tatarlî.

În total, din cei 101 de deputaţi, 50 au fost aleşi pe liste de partid, iar 51 – în circumscripţii uninominale.

(canal2.md)

Articolul precedentCNAS vine cu precizări pentru solicitanţii de pensii care sunt stabiliţi în alte ţări
Articolul următor(LIVE) Discuții cu cetățenii în direct: Soroca, eliberată sau ocupată la 18 martie, acum 75 de ani?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.