Școala din Ocolina ar putea fi lichidată, iar Gimnaziul din Regina Maria reorganizat / VIDEO

0
1332

Școala primară din satul Ocolina riscă să fie lichidată, aceasta după ce aici ar urma să învețe de la 1 septembrie doar nouă elevi. Anul trecut au avut loc discuții pe acest subiect dintre săteni, părinții elevilor, autoritățile locale, conducerea Direcției Învățământ Soroca și reprezentanți ai Consiliului Raional Soroca. Însă la finele primei etape de înscriere în clasa întâi pentru acest an, la școala din Ocolina nu a fost depusă nici o cerere, părinții optând pentru alte instituții de învățământ din municipiul Soroca.

Sătenii cu care am discutat sunt întristați de faptul că școala din satul lor s-ar putea închide, dar înțeleg că nu este un moft al cuiva, iar că demografia și apropierea de municipiul Soroca, le joacă festa. Subiectul lichidării școlii din satul Ocolina va fi analizat la următoarea ședință a Consiliului Raional Soroca, ce va avea loc la 5 august 2022, iar consilierii raionali urmează să decidă soarta instituției. Tot aici, aleșii raionali ar putea decide reorganizarea Gimnaziului din satul Regina Maria în școală primară.

La aceiași ședință ar putea fi lichidată și fosta școală din satul Țepilova, aflată la fel în comuna Ocolina, care în prezent este subunitate a Liceului Teoretic “Ion Creangă” din Soroca, nefiind în ultimii ani frecventată de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.