S-au găsit banii care nu ajungeau pentru drumul ce duce spre Vasilcău, Trifăuți, Inundeni și Ruslanovca / VIDEO

0
263
fotografie simbol

Pentru reparația drumului spre satele Vasilcău, Trifăuți, Inundeni și Ruslanovca, care intrase anul trecut în impas, se pare că s-a găsit o soluție. Bugetul proiectului a fost majorat cu 698 mii 257 de euro, iar majoritatea acestui supliment, ca și bugetul integral, îl va acoperi Uniunea Europeană.

La nivel local problema a fost politizată, iar în loc de soluții, autoritățile raionale încercau să concureze cu cele centrale, pentru a vedea care e mai mare și mai tare, punând sub risc blocarea proiectului și pierderea banilor. Între timp au fost și proteste cu blocarea traseului, amânarea semnării contractului, dezbateri la Consiliul Raional, pe rețelele de socializare și în mass-media.

Astfel la ședința extraordinară a Consiliului Raional de astăzi, care va avea loc la ora 15:00, aleșilor locali li se propune să aprobe acordul de parteneriat în redacție nouă, în care UE alocă suplimentar 600 000 euro, din capitolul cheltuieli neprevăzute vor fi alocați 31 288 euro, iar Consiliul Raional Soroca să vină cu o cofinanțare suplimentară de aproape 67 mii euro. Despre aceasta s-a discutat la consultările publice organizate de Consiliului Raional Soroca, și care au fost transmise în direct pe platforma euparticip.md.

Articolul precedentCe nu se face în Săptămâna Mare. Alimentele pe care nu este bine să le consumi sub nicio formă
Articolul următorTudor Panici despre Vărăncăul din copilărie, atacul raider la ”Acva-Nord” și candidatura la primăria Sorocii la “Interviu cu Soroceni” / VIDEO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.