Peste 1000 de pomi de Crăciun sunt puși în vânzare în acest an la Soroca

0
229

Au apărut în vânzare primii pomi de crăciun. După cum informează Întreprinderea pentru silvicultură Soroca (ÎS), în acest an, în raionul nostru, instituția va scoate în vânzare 1000  de molizi și 20 de pini.

În municipiul Soroca sunt două puncte autorizate pentru vânzarea brazilor de către ÎS. Primul se află la intrarea în piața centrală, din direcția Cetății, iar cel de-al doilea, lângă piața din regiunea fabricii de tricotate.

Sorocenii pot alege, după preferință, un molid sau un pin. Prețurile variază, în funcție de specia și înălțimea pomului.

„Molizii cu înălțimea de 1-1,5 m costă 36 lei bucata; cei de 1,6 – 2 m – 48 lei și, respectiv, pomii cu înălțimea de 2-3 m – 60 lei. Pinii cu înălțimea de 1-1,5 m costă 20-25 lei pentru o bucată; pentru un pin de 1,6 – 2 m, prețul este de 33-60 lei, iar cei cu o înălțime de 2-3 m costă cu 42 lei”, ne-a informat Mihai Pânzaru, reprezentantul Întreprinderii pentru silvicultură Soroca, care a precizat că acestea sunt prețurile cu care pomii sunt procurați din pepinieră , la care se adaugă cheltuielile de recoltare și de transportare a pomilor de Crăciun.

Astfel că prețul afișat în punctele autorizate de vânzare a pomilor este mai mare. Astăzi, spre exemplu, un molid cu înălțimea de un metru se vinde cu 150 lei, iar pomii mai înalți de 1,5 m cu 180 lei. Totodată, sursa a menționat că ÎS nu controlează prețurile pe care le afișează intermediarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.