Percheziții la Cerlina și Zastânca: arme și cartușe ilegale depistate de poliție

0
538

Polițiștii din Soroca au desfășurat mai multe percheziții la domiciliile unor locuitori ai raionului, care dețineau ilegal arme și cartușe. În rezultat, la un bărbat de 33 de ani din localitatea Cerlina a fost depistată o armă de vânătoare calibrul 12 și 54 de cartușe de calibru diferit. În urma altei percheziții desfășurate la domiciliul unui adolescent de 15 ani din localitatea Zastînca, raionul Soroca, polițiștii au depistat o armă pneumatică de calibrul 4,5 mm, pe care acesta ar fi încercat să o vândă pe o platformă de anunțuri.

Ambele cazuri au fost înregistrate conform legislației, iar polițiștii urmează să desfășoare acțiuni de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Armele și cartușele ridicate, au fost transmise pentru efectuarea expertizei balistice în vederea stabilirii mai multor aspecte necesare pentru investigarea cazurilor.

IGP reiterează că, în conformitate cu prevederile Legii nr.130 din 08.06.2012 privind regimul armelor şi al muniţiilor toate persoanele fizice şi juridice care deţin în posesie arme au obligaţia să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază de competenţă teritorială îşi au domiciliul ori sediul, pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deţinerea ori portul şi folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare, în condiţiile legii.

sursa : https://pulsmedia.md/

Articolul precedentFamilia Cebotărean din Vasilcău: o poveste de succes în cultivarea legumelor în sere
Articolul următorFetița de doi ani, care în seara zilei de 13 iunie a căzut de la etajul opt al unui bloc de locuit din capitală, se află în continuare în comă de gradul trei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.