Operațiunea MAC-2023: Poliția din Soroca intensifică lupta împotriva consumului și traficului de droguri

0
97

Consumul de substanțe narcotice și psihotrope reprezintă o problemă serioasă cu care se confruntă întreaga societate. În perioada lunilor de vară, se atestă o ascensiune alarmantă a consumului acestor substanțe.

În acest context, în cadrul raziilor desfășurate ieri, 8 iunie curent, în localitatea Holoșnița, polițiștii din Soroca au depistat în gospodăria unei femei de 41 de ani mai multe plante asemănătoare cu marijuana.
Astfel, în urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat în grădina acesteia 183 plante asemănătoare cu cele de cânepă, bine îngrijite.
Urmare documentării cazului, vor fi efectuate măsuri în vederea examinării chimice a substanțelor și plantelor ridicate, audierea martorilor, stabilirea complicilor și alte acțiuni necesare pentru atragerea persoanei la răspundere.
Un alt caz, a avut loc în luna mai anul curent.
Urmare a informației operative deținute, polițiștii din Soroca au desfășurat percheziții autorizate la domiciliile a trei bărbați din municipiul Soroca.
Ca rezultat al acțiunilor întreprinse, la 31 mai curent, la domiciliile a trei bărbați care au vârste cuprinse între 35 și 40 de ani, au fost depistate în grădină mai multe plante asemănătoare cu cele de cânepă. De asemenea, în cadrul perchezițiilor efectuate, într-o construcție auxiliară, a fost depistată masă vegetală uscată fărămițată cu miros specific asemănător celui de marijuana și dispozitive pentru consum, confecționate artizanal.
Acestea au fost smulse, ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei. În acest caz a fost inițiată o anchetă în cadrul căreia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.
În prezent, poliția efectuează măsurile necesare pentru acumularea informației privind implicarea și altor persoane în creșterea și deținerea plantelor cu conținut narcotic.

sursa :

Inspectoratul de Poliţie Soroca

Articolul precedentÎnregistrări prețioase ale timpului: stația meteorologică din Soroca păstrează date din 1946
Articolul următorConcertino Accordion Band au adus o explozie de sunete și emoții la Soroca / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.