O familie din Șolcani zice că nu este ajutată așa cum trebuie de autorități, primăria și asistența socială afirmă contrariul

0
1126

Am primit o scrisoare în adresa redacției de la soroceanca Ludmila Vatamaniuc din satul Șolcani. Doamna Ludmila locuiește împreună cu tatăl său invalid și are mare nevoie de sprijinul statului pentru a-l putea întreține. În text ea se plânge pe pensia mică și pe neputința de a lucra, dar cel mai mult o supără faptul că nu primește ajutor social din partea primăriei.

Femeia susține că primăria nu îi oferă toate ajutoarele care ar trebui familia să le primească, ba mai mult – o parte din ele nici nu ajung la destinatar. “Eu am grupă de invaliditate, de gradul II, părinții la fel sunt invalizi și pensionari. Anul trecut am apelat la primărie pentru a primi un ajutor bănesc. Aveam nevoie de bani pentru ca să facem reparație în casa tatălui, însă banii nu au ajuns la noi. Sora mea a apelat și la Ministerul Familiei și Protecției Sociale și, în consecință, reprezentanții instituției au fost la noi acasă, au făcut măsurători și ne-au promis să ne repare peretele care se dărâmă și să schimbe geamurile. Din toate sursele financiare care au fost alocate nouă, am primit doar două geamuri în sumă de 2500 lei. Vin cu rugămintea către Primărie, anul acesta, măcar să ne ajute cu niște lemne, că nu avem cu ce să ne încălzim”, scrie în adresa redacției Ludmila Vatamaniuc.

Pentru a afla care este motivul că această familie nu primește un suport bănesc am solicitat opinia primarul satului Șolcani, Boris Rotaru. Din spusele lui, doamna Ludmila și familia ei beneficiază de toate ajutoarele posibile, atât din partea primăriei, dar și a voluntarilor. “Această familie primește ajutorul maxim care se poate oferi din partea primăriei. Noi avem un Fond de rezervă, pe care îl distribuim conform cererilor venite de la cetățeni. Localnicilor li se analizează condițiile de trai și aceștia primesc o sumă de bani o data pe an, între 500 și 1000 de lei. Familia Vatamaniuc însă, primește și ajutoare de la voluntari. Mereu mergem la ei cu lemne pentru foc. Anul trecut, bunăoară, le-am instalat geamuri termopan. Având în vedere că lunar venitul lor total este de 4500 lei, eu cred că primesc destul ajutor, în comparație cu alte familii”, ne-a spus primarul Boris Rotaru.

Șeful Direcției raionale Asistență Socială și Protecție a Familiei, Vladimir Nicuță ne-a comunicat că “ familia Vatamaniuc nu poate beneficia de mai mult ajutor, fiindcă starea lor socială nu corespunde cerințelor prevăzute de lege”.

Concluziile le faceți Dumneavoastră, stimați cititori.

Prisacari Valeria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.