Noul focar de pestă porcină a ajuns la Florești

0
68

Agenția Națională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunțat că pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un nou focar de pestă porcină africană, depistat la porci domestici în raionul Florești, satul Domulgeni, într-o gospodărie nonprofesională. În gospodărie erau întreținute patru porcine.

Potrivit ANSA, probele au fost testate pozitiv de Laboratorul naţional de referinţă al Republicii Moldova pentru pesta porcină africană.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare și se realizează de către o echipă de inspectori ai subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor susmenționate, în colaborare cu alte instituții competente ale statului. Totodată, ANSA informează că, în data de 19 august, în localitatea Lozova, raionul Strășeni, restricțiile la pesta porcină africană au fost anulate.

sursa: diez.md


Articolul precedent82 milioane de lei s-au alocat până în prezent pentru refugiații din Ucraina
Articolul următorDECIS. Toți pensionarii și alte grupuri de persoane, care au un venit mai mic de 5 mii de lei, vor primi un ajutor financiar unic de 1 500 de lei, iar persoanele asigurate vor beneficia suplimentar de câte o mie de lei lunar pentru creșterea copilului, până la împlinirea vârstei de 2 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.