Încă doi preoți din raionul Soroca amendați cu câte 22.500 lei, pentru oficierea slujbei religioase astăzi

0
2695
Foto: pixabay.com

După ce ieri, preoții celor două biserici din satul Racovăț au primit amenzi, astăzi alți doi preoți din raionul Soroca au fost sancționați pentru oficierea slujbei de duminică. Localitățile a căror biserici au fost deschise astăzi, în plină epidemie de COVID-19, sunt  Băxani și Vădeni.

Ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Soroca, Svetlana Talpă, a menționat pentru unimedia.info că preoții au fost amendați pentru nerespectarea prevederilor Hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică şi raionale extraordinare de sănătate publică și pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică.

Preoții au oficiat slujba divină în incinta și-n curtea lăcaşelor sfinte cu participarea enoriașilor. Fiecare dintre preoți au fost sancţionați cu amendă în mărime de 450 unităţi convenţionale (22.500 lei), pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică.

Amintim că începând cu 1 aprilie municipiul Soroca se află în carantină, deoarece a înregistrat un număr record de infectați – 114 până astăzi, 5 aprilie, astfel fiind pe locul doi după numărul de infectați, după municipiul Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.