În trei primării din raionul Soroca funcționează CODUL ROȘU DE ALERTĂ

0
607

Conform deciziei Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică, primite ieri, 18 octombrie, primăriilor Egoreni, Visoca și Șeptelici  le-a fost atribuit CODUL ROȘU DE ALERTĂ.

Astfel, în primăria Egoreni, cu o populație de 1078 persoane, în perioada 11-17 octombrie au fost înregistrate 4 cazuri de infectare cu COVID, ceea ce alcătuiește o incidență de 371 de cazuri la 100.000 de locuitori; în primăria Visoca, la 1740 de locuitori au fost depistate 8 cazuri de infectare, incidența fiind de 460 cazuri la 100.000 de locuitori; în primăria Șeptelici, cu o populație de 860 persoane au fost înregistrate 4 cazuri de infectare, incidența fiind de 465 de cazuri la 100.000 de populație.

În alte 12 primării a fost instituit CODUL PORTOCALIU DE ALERTĂ. Este vorba de primăriile Soroca, Baxani, Cosăuți, Cremenciug, Nimereuca, Pârlița, Redi Cereșnovăț, Rublenița, Vădeni, Vărăncău, Volovița și Zastânca.

Primăriilor Holoșnița, Hristici, Ocolina, Parcani, Racovăț și Tătărăuca Veche le-a fost atribuit CODUL GALBEN DE ALERTĂ, iar primăriilor Bădiceni, Bulboci, Căinarii Vechi, Dărcăuți, Dubna, Iarova, Oclanda, Regina Maria, Rudi, Schineni, Trifăuți, Vasilcău, Șolcani, Stoicani – CODUL VERDE DE ALERTĂ.

Să mai menționăm că raionului Soroca, în general, i s-a atribuit CODUL PORTOCALIU DE ALERTĂ.

ATENȚIE! Deciziile luate de Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică trebuie respectate de APL și de persoanele fizice și juridice din teritoriu, indiferent de forma juridică și sfera de activitate. În caz contrar, persoanele care nu respectă regulile impuse de autorități sunt pasibile de sancțiuni.


Articolul precedent32 de victime a făcut COVID-ul, ieri, printre care sunt un sorocean de 68 ani și 9 (!!!) floreșteni
Articolul următorTrecerea la ora de iarnă: DA SAU NU?
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.