În situația în care există amenințări la adresa siguranței persoanelor, poliția îndeamnă cetățenii să sune la 112

0
415

Inspectoratul de Poliție Soroca a venit cu o reacție la articolul “Noi ne temem să ieșim din casă, în ce țară trăim, unde este dreptatea?”, publicat de “Observatorul de Nord” în această săptămână. Poliția din Soroca informează că a luat act de înregistrarea și documentarea cazului produs la data de 26 aprilie 2023. Au fost demarate acțiuni de urmărire penală pentru investigarea acestuia conform prevederilor legale în vigoare, se spune în comunicatul poliției.

“Materialele cazului au fost transmise spre examinare și luarea unei decizii în instanța de judecată. Părțile implicate în proces, au dreptul legal de a contesta hotărârea instanței conform procedurilor legale.

În situația în care există amenințări la adresa siguranței persoanelor implicate, poliția îndeamnă cetățenii să se adreseze organelor de forță competente sau să sune la numărul unic de urgență 112 pentru a primi asistență promptă și eficientă” informează Inspectoratul de Poliție Soroca.

Amintim că o familie din municipiul Soroca s-a adresat la redacție ca să-și facă auzit păsul. Organele de drept nu au putut să-i ajute, iar ei se tem pentru viața copiilor. Problema este în conflictele repetate cu vecinii, care locuiesc la câteva case de ei. Anterior aceștia au tăbărât în curtea lor, au încercat să intre și în casă, i-au bătut, iar decizia judecății nu a pus punct la toată povestea, după cum așteptau victimele.

Familia lui Ivan și Elena Pleșco este amenințată, spun aceștia, și nu pot trăi nici azi în liniște. Terorizarea continuă chiar și după ce judecata le-a dat dreptate, iar vecinii buclucași au fost amendați. Ultima dată au fost bătuți acum două săptămâni, în centrul municipiului Soroca, chiar lângă Palatul de Cultură, iar femeia spune că a fost nevoită să folosească un spray paralizant pentru a-și apăra soțul.

VEZI ȘI: 

“Noi ne temem să ieșim din casă, în ce țară trăim, unde este dreptatea?” / VIDEO

Articolul precedentNoi detalii despre înecul de la Vădeni
Articolul următorVremea la Soroca: Prognoza meteo pentru duminică, 11 februarie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.