“Noi ne temem să ieșim din casă, în ce țară trăim, unde este dreptatea?” / VIDEO

0
1922

O familie din municipiul Soroca s-a adresat la redacție ca să-și facă auzit păsul. Organele de drept nu au putut să-i ajute, iar ei se tem pentru viața copiilor. Problema este în conflictele repetate cu vecinii, care locuiesc la câteva case de ei. Anterior aceștia au tăbărât în curtea lor, au încercat să intre și în casă, i-au bătut, iar decizia judecății nu a pus punct la toată povestea, după cum așteptau victimele.

Familia lui Ivan și Elena Pleșco este amenințată, spun aceștia, și nu pot trăi nici azi în liniște. Terorizarea continuă chiar și după ce judecata le-a dat dreptate, iar vecinii buclucași au fost amendați. Ultima dată au fost bătuți acum două săptămâni, în centrul municipiului Soroca, chiar lângă Palatul de Cultură, iar femeia spune că a fost nevoită să folosească un spray paralizant pentru a-și apăra soțul.

Ivan și Elena au depus anterior cerere în judecată după ce primăvara trecută, familia vecinilor le-a intrat în curte și pe fonul unor conflicte mai vechi, i-au agresat pe stăpânii casei. Toate acestea în prezența copiilor minori. Pensionarul și fiica lui s-au ales cu echimoze, iar femeia cu traumă cranio-cerebrală închisă și comoție cerebrală. “Le-au aplicat lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului, după care în continuarea acțiunilor ilegale au deteriorat geamurile de la ușa casei și au deteriorat automobilul de model ”VAZ 2107”, parcat în ograda gospodăriei” se spune în sentința proclamată la 30 noiembrie 2023 de Judecătoria Soroca. Cei mici s-au ascuns sub pat de frica musafirilor nepoftiți. 

Inculpații au recunoscut săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu, iar instanța a hotărât ca cei patru cetățeni să achite fiecare câte o amendă de 28250 lei, iar părților vătămate în total câte patru mii de lei pentru fiecare membru al familiei agresate.

Am încercat să aflăm opinia și a celeilalte părți, dar nu au răspuns la apelurile noastre. Totodată suntem dispuși să publicăm ulterior și poziția lor referitoare la această situație. 
Între timp am contactat Inspectoratul de Poliție Soroca, fiind informați că vor veni în timpul apropiat cu o reacție.

Articolul precedentConcurs de desen “Cum văd eu dragostea” cu premii speciale din partea Președintelui Raionului Soroca
Articolul următorVox: Ce faceți când aveți dureri de dinți ? / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.