Hoțul care a furat din biserică – pedepsit cu 2 ani de închisoare

0
623

 La 22.05.2023, un bărbat neangajat în câmpul muncii, având antecedente penale, a comis un furt în biserica “Sfântul Dumitru” de la Bujărăuca. Individul a sustras 5 inele, 6 lănțișoare de gât, 14 cruciulițe și un medalion, toate confecționate din argint. Procuratura raionului Soroca a inițiat o cauză penală pe acest caz.

În timpul audierilor, bărbatul a afirmat că venise de la piață și, în drumul său, a trecut pe lângă o gunoiște unde a observat niște icoane vechi, ceea ce i s-a părut straniu. A decis să le ia și să le ducă în biserica “Sfântul Dumitru”. A intrat în biserică, a așezat icoanele la pământ și apoi a observat lanțurile, cruciulițele și alte obiecte de argint pe o masă. Profitând de faptul că nu era nimeni în biserică, a furat aceste bunuri, le-a pus într-o pungă și a părăsit biserica. Mai târziu, pe drum, a fost oprit de un muncitor al bisericii, care a solicitat intervenția poliției. Bărbatul a recunoscut că a sustras cruciulițele, inelele și lănțișoarele și, la momentul reținerii, aceste bunuri furate se aflau în posesia sa. El a exprimat un regret sincer pentru faptele sale.

În ședința de judecată, cetățeanul a fost condamnat la  2 (doi) ani de închisoare, urmând să execute această pedeapsă într-un penitenciar de tip semiînchis.


Articolul precedentSpitalul din Florești va fi asigurat cu energie electrică prin panouri fotovoltaice
Articolul următorLa Soroca vor fi proiectate gratuit filme bune românești / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.