Frank, ciobănescul german la paza hotarului de la Soroca / VIDEO

0
534

Ciobănescul German este una dintre cele mai răspândite rase de câini din lume, mai ales că este bun atât la casă cât și în serviciile speciale. Frank este unul dintre ei, și are o misiune importantă, să păzească hotarul Republicii Moldova. Frank a fost instruit să servească la frontieră, fiind specializat în căutarea obiectelor și prinderea persoanelor care doresc să treacă ilegal hotarul statului.

Ciobăneștii germani sunt preferați altor câini pentru că sunt deștepți, rezistenți, rapizi și mari, cu un bun simț al mirosului și auzului. Frank a fost antrenat să caute diverse obiecte, iar atunci când un obiectul este găsit, se întinde lângă el, arătând captura, fără să-l atingă. Antrenamentul include și o comandă specială, în care câinele sare asupra atacatorului și îl imobilizează. Ciobănescul îl eliberează pe individ, doar la o altă comandă a dresorului

Strămoșii Ciobănescului German au trăit în Germania încă din secolul al 7-lea. Acești patrupezi aveau sarcini importante și pe vremea aceea. Responsabilitatea principală a unui Ciobănesc German era să adune și să controleze turmele de oi, dar în același timp trebuia să păzească lucrurile ciobanului.

Video: Ludmila Marjinean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.