Elevii Școlii Profesionale din Soroca premiați cu Medalia de Aur la Campionatul Național Gastronomic pentru Juniori

0
1097

Elevii Școlii Profesionale din Soroca s-au întors cu Medalia de Aur de la Campionatul Național Gastronomic pentru Juniori 2023, organizat de Ministerul Educației și Cercetării. Programul concursului a inclus mai multe probe în cadrul cărora viitorii bucătari au demonstrat în practică cunoștințele teoretice obținute.

Sorocenii au fost cei mai buni la tema de acasă, prezentând bucate specifice zonei din care vin. La această probă au și luat Medalia de Aur. Ulterior, elevii au concurat la categoria „Cutia Magică”, proba individuală – pentru cofetari și brutari. Iar la proba „Școala Anului” sorocenii au luat mențiune.

Gabriela Boțoroga, eleva grupei 23 Bucătar-chelner: În urma participării la acest campionat gastronomic, am revenit cu noi idei și forțe noi. Am rămas doar cu impresii pozitive, a fost o experiență nouă și o nouă încercare. Am dat dovadă că suntem cei mai buni dintre cei mai buni. Locul 1 și Medalia de Aur. Sunt mândră de noi. La mai mult și la mai mare dragi colegi!

Octavian Belous, elev al grupei 33, Bucătar-chelner: Participarea la campionatul gastronomic a fost o experiență emoționantă și plină de adrenalină. Iată câteva senzații pe care le-am simţit în urma desfăşurării campionatului. Entuziasm: Înainte de campionat, simți o stare de entuziasm și anticipare în legătură cu evenimentul. Ești pregătit să te implici și să te bucuri de competiție. Adrenalină: Pe măsură ce campionatul se desfășoară, adrenalină crește (am simţit pe pielea noastră, cu toţii). Fiecare moment important, fiecare acțiune efectuată poate genera o creștere a pulsului și o stare de excitație. Concentrare: În timpul campionatului, simți o puternică concentrare asupra lucrurilor și obiectivelor tale. Ești focalizat pe fiecare mișcare și decizie pe care o iei în timpul mişcării. Epuizare fizică ſi morală: Participarea la un campionat poate implica efort fizic intens. Datorită antrenamentului intens, poți resimți oboseală și epuizare fizică dar şi morală. Satisfacție: Indiferent de rezultatul final, participarea la un campionat poate aduce o satisfacție personală. Sentimentul de a te strădui și de a da tot ce poți este o senzație de mândrie și împlinire. Comuniune: Participarea la un campionat îți poate oferi ocazia de a întâlni și interacționa cu alți Chefi pasionați. Povestiri și experiențe comune pot crea o legătură puternică și sentimente de apartenență. Este important de menționat că senzațiile resimțite în urma unui campionat pot varia în funcție de persoană și de experiența individuală.

Aurelia Sochirca, profesoară: A devenit o tradiție ca în fiecare an, în luna mai, elevii Școlii Profesionale din orașul Soroca, care își fac studiile la Meseria Bucătar, să participe la Cel mai gustos concurs-Campionatul Gastronomic pentru Juniori. În acest an s-a desfășurat ediția a VII-a a concursului, la care au participat 17 instituții de învățământ (colegii, centre de excelență și școli profesionale) care pregătesc specialiști în domeniul alimentației publice. Ne bucurăm mult pentru rezultatele obținute de elevii noștri în acest an, deoarece la ambele probe au fost menționați. La proba Tema pentru acasă cu tematica Bucătăria tradițională locală, elevii au obținut medalia de aur iar la proba Școala Anului – mențiune.
Participând la asemenea concursuri, elevii își dezvoltă creativitatea, abilitatea de a lucra în echipă. Participanții au fost jurizați de Chefi renumiți, pasionați de Arta gastronomică, care le-au deschis ușile absolvenților pentru angajare în Restaurante de renume.

La final, cei mai buni elevi și instituții de învățământ profesional tehnic au fost premiați cu diplome de către Ministerul Educației și Cercetării și alte premii din partea organizatorilor.


Articolul precedentCe se întâmplă în corpul tău dacă iei o lingură de ulei de măsline pe stomacul gol, dimineața. Știai asta?
Articolul următorFotbaliștii de la LT „Petru Rareș” au câștigat „Cupa primarului”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.