Elevii din Zastânca au participat la o oră literar-comunicativă “Cu noi este Dumnezeu”

0
67

Există locuri unde se opresc sufletele noastre, cel puțin pentru o clipă, pentru împlinire și liniște… Acest loc este biblioteca. Lectura este o lume de gânduri, de mesaje și de cuvinte. Ea este precum o cetate ce pune baza dezvoltării eului din noi și apără frumosul de pierzanie.

Lectura în societatea contemporană propune cititorilor o terapie iar bibliotecarul este ghidul în cetatea cărţii. Drumul spre cunoaştere şi dezvoltare trece prin lectură şi cu cât mai greu este bagajul de cunoştinţe adunat în rezultatul lecturii, cu atât mai largi sunt orizonturile pe care o persoană le poate cuprinde. În cadrul Campaniei Naționale „CITIM CU VOCE TARE IMPREUNĂ – 2023” mi-am propus să organizez o oră de lectură comunicativă, o întâlnire de suflet, înzestrată cu multa bunătate și cumsecadenie, în parteneriat cu IP Gimnaziul „N. Cornea”, s. Zastânca și Preotul Liviu Cernei, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Pentru ora de lectură am selectat cartea „Povestiri biblice” .Elevii claselor primare I, II, III – ghidați de doamnele învățătoare – Zinaida Potoroc, Ana Tarnaruțchi, Ana Tacu. au lecturat și au ascultat cu mare interes conținutul textelor în urma căreia provocându-i la o discuție.
O frumoasă expoziție tematică „Cu noi e Dumnezeu” a venit ca o completare la cele expuse în cadrul întâlnirii. Cu mult har, părintele a povestit elevilor despre multe lucruri, mai puțin cunoscute de ei, a vorbit despre teme religioase precum: ,”Sfinții sunt prietenii lui Dumnezeu și a copiilor”, „Sfinții Trei Ierarhi” și „Ziua de Duminică”.

„Iubim necondiţionat când dăruim, să dăruim zilnic fără zgârcenie: zâmbete, îmbrăţişări şi încurajări aproapelui nostru, chiar dacă în unele zile poate inima noastră plânge, sfâşiată de dureri neîmpărtăşite, chiar dacă inima noastră e bolnavă de tristeţe, sau dor, sau deznadejde şi aşteaptă şi ea alinare şi mângâiere. Numai dăruind fericire celorlalți, veți deveni voi înșivă mai fericiți, alinați și mângâiați în suflet.”

Viorica Osadciuc, bibliotecar principal


Articolul precedentCURS VALUTAR: leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro și dolarul
Articolul următorHOROSCOPUL SĂPTĂMÂNII: pentru vărsători este o conjunctură astrală favorabilă pentru semnarea de contracte
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.