Directorul ANSP Nicolae Furtună a demisionat

0
187
Captură video: Nicolae Furtună la emisiunea Punctul pe azi, în care a rostit fraza ce l-a dus la demisie

Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o ședință pe directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună și-a anunțat demisia, scrie unimedia.info. Asta după ce șeful statului, Igor Dodon, dar și mai multe persoane publice, i-au cerut acest lucru, după declarația făcută aseară în cadrul unei emisiuni despre persoanele răpuse de noul tip de coronavirus. „Pandemia de Covid-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”, a spus Furtună.

Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate și care necesită a fi continuate, dar și problemele stringente cu care se confruntă. S-a mai discutat și despre evoluția situației epidemiologice în țară, despre stocul de echipament disponibil și capacitățile sistemului medical de a face față pandemiei.

Premierul a apreciat profesionalismul lui Nicolae Furtună și i-a mulțumit pentru muncă și efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP, într-o perioadă extrem de dificilă pe plan național și global.

Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate, recent, în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP.

Astăzi dimineață, Nicolae Furtună și-a cerut scuze publice și a venit cu câteva explicații după declarația sa, care a stârnit un val de critici. El a explicat că a folosit termenul povară ca și unul medical și nu social și a menționat că oamenii nu l-au înțeles corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.