Directorul ANSP Nicolae Furtună a demisionat

0
189
Captură video: Nicolae Furtună la emisiunea Punctul pe azi, în care a rostit fraza ce l-a dus la demisie

Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o ședință pe directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună și-a anunțat demisia, scrie unimedia.info. Asta după ce șeful statului, Igor Dodon, dar și mai multe persoane publice, i-au cerut acest lucru, după declarația făcută aseară în cadrul unei emisiuni despre persoanele răpuse de noul tip de coronavirus. „Pandemia de Covid-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”, a spus Furtună.

 

Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate și care necesită a fi continuate, dar și problemele stringente cu care se confruntă. S-a mai discutat și despre evoluția situației epidemiologice în țară, despre stocul de echipament disponibil și capacitățile sistemului medical de a face față pandemiei.

 

Premierul a apreciat profesionalismul lui Nicolae Furtună și i-a mulțumit pentru muncă și efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP, într-o perioadă extrem de dificilă pe plan național și global.

 

Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate, recent, în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP.

 

Astăzi dimineață, Nicolae Furtună și-a cerut scuze publice și a venit cu câteva explicații după declarația sa, care a stârnit un val de critici. El a explicat că a folosit termenul povară ca și unul medical și nu social și a menționat că oamenii nu l-au înțeles corect.

Articolul precedentMuncă dublă, mască, vizieră: Pedagogii din Soroca povestesc cum a fost prima săptămână de activitate în condiții de pandemie
Articolul următorSchimbare în Consiliul Municipal Soroca: în locul cui vine Boris Tomac?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.