De ce și-a depus mandatul Igor Moldovan și cine vine în locul său la Consiliul Municipal Soroca?

0
988

Consilierul Igor Moldovan, ales pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova în Consiliul municipal Soroca (ce a candidat la ultimele alegeri locale și pentru funcția de primar) și-a depus cererea de demisie. Astfel la 5 august Comisia Electorală Centrală i-a atribuit mandatul următorului candidat supleant de pe lista PLDM, Arcadie Revenco, care a fost anterior ales local în Consiliul Raional Soroca.

L-am întrebat pe fostul consilier municipal Igor Moldovan de ce și-a depus mandatul și care-i cea mai mare realizare în calitate de consilier municipal? Și iată răspunsul primit:
“După alegerile locale din toamna anului 2019, eu am revenit la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, de unde, în vara anului trecut, am fost detașat în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Irlanda, în calitate de consilier și șef-adjunct de misiune. Decizia de a-mi da demisia din funcția de consilier municipal a fost luată încă la sfârșitul anului trecut, după o consultare largă a colegilor din cadrul OT PLDM Soroca, pe motivul imposibilității participării mele în persoană la ședințele Consiliului municipal, după cum se solicită de legislația în domeniu. 

Totodată, această cerere a fost depusă abia recent din cauza că regulamentele Comisiei Electorale Centrale solicită depunerea ei fie către Secretarul Consiliului municipal, fie direct la CEC, dar numai cu prezența fizică a alesului local. După invazia militară rusă în Ucraina pe data de 24 februarie, activitatea Ambasadei de la Dublin, precum și ale celorlalte misiuni diplomatice ale Republicii Moldova, s-a desfășurat în regim de alertă sporită, fiind axată pe informarea partenerilor noștri europeni despre situația de securitate din regiune, mobilizarea asistenței externe pentru gestionarea crizei umanitare a refugiaților ucraineni din țara noastră și promovarea cererii Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. Aceste circumstanțe au complicat venirea mea în țară pentru această procedură mai devreme de luna iulie.

Subliniez că demisia mea nu afectează cele mai bune relații stabilite cu echipa PLDM Soroca, membrilor căreia le mulțumesc încă o dată pe această cale pentru interacțiunea excelentă pe care am avut-o pe parcursul ultimilor trei ani. Dimpotrivă, îi va permite colegului meu Arcadie Revenco să acceadă în Consiliu și să se implice în gestionarea urbei într-o capacitate nouă. Sunt convins că experiența și cunoștințele dumnealui vor fi de mare folos locuitorilor municipiului Soroca.

În calitate de consilier municipal, eu am pledat vehement pentru transparentizarea procesului de luare a deciziilor Consiliului și ale primarului –  de la identificarea priorităților și până la organizarea consultărilor publice, pentru respectarea strictă a competențelor administrației publice locale de nivelul întâi și pentru profesionalizarea aparatului și serviciilor primăriei Soroca. Cred că inițiativele și intervențiile, dar și contestațiile mele, i-au determinat atât pe unii consilieri, cât și pe unii șefi de la primărie să citească legea și să rețină niște noțiuni, fără de care activitatea APL-ului este imposibilă într-un stat de drept.

Celor circa 900 de votanți ai mei le mulțumesc repetat pentru încrederea acordată și îi asigur că n-am renunțat la promisiunile făcute în campanie, ci doar servesc la alt nivel interesele Republicii Moldova. Sunt încrezător că această primă experiență a fost doar începutul, iar partea cea mai importantă abia urmează. Le doresc tuturor cititorilor voștri cât mai multă reziliență în aceste vremuri vitregi”.

CITEȘTE ȘI:

Igor MOLDOVAN: „Te simți mândru atunci când arborezi drapelul țării tale la capătul Pământului!”

VIDEO: 100 de zile ale consiliului și noii administrații, realizări și provocări

(VIDEO) SOROCA ALEGE: Ei vor să fie primari / prima parte


Articolul precedentCând la Soroca se decernează titluri onorifice „pe bandă rulantă”, la Buzău, un medic celebru a fost „doar” trecut pe lista personalităților care fac cinste acestei urbe
Articolul următorÎn Dondușeni copiilor refugiați din Ucraina li s-a inaugurat un teren de joacă
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.