Concurs de Granturi pentru Tinerii din raionul Soroca

0
113
fotografie simbol

Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA lansează Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca 2022”, care este dedicat susținerii grupurilor de inițiativă ale Tinerilor din raionul Soroca, prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic și financiar pentru realizarea proiectelor locale de tineret.

Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, este preconceput după modelul Youth Banks din Irlanda, care este implementat de către Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în baza unui cadru extins de cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Consiliul Raional Soroca și Fundația Est-Europeană.

Programul are două componente principale, care prevăd pe de o parte, abilitarea tinerilor în procesul de participare a acestora în autogestionarea programului, începând cu acțiuni de colectarea de fonduri, mobilizarea comunității și extinderea parteneriatelor în acest sens, inclusiv pe de altă parte, formarea abilităților grupurilor de inițiativă în procesul de inițierea și dezvoltarea proiectelor comunitare, oferindu-le suport financiar sub formă de granturi.
Scopul programului: Programul Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, are ca scop creșterea participării civice ale tinerilor din raionul Soroca la dezvoltarea socială și economică a comunităților în care locuiesc.

Proceduri de înscriere la concurs:
Înscrierea la concurs a unui proiect se face în baza ”Formularului de Aplicare” tipizat, care poate fi descărcat de pe site-ul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA http://www.dacia.org.md, sau care poate fi solicitat prin email la adresa electronică crt.dacia@gmail.com, inclusiv poate fi solicitat atât în format electronic, cât și pe suport de hârtie, direct de la sediul organizație de pe adresa str. Mihail Sadoveanu nr. 21, mun. Soroca, MD-3006. Pentru diverse chestiuni legate de obținerea ”Formularului de Aplicare”, persoanele interesate pot telefona de luni până vineri, de la orele 09:00 până la 18:00, la numărul de telefon al organizației: +373 230 23619.

Perioada eligibilă de depunere a unui proiect la concurs este din data de 01 iunie 2022 și se încheie la data de 15 august 2022. Grupul de Inițiativă poate prezenta proiectul său, descris în baza Formularului de Aplicare, prin următoarele metode:
·Poate fi prezentat într-un exemplar original, printat pe foia A4 și obligatoriu capsat, de către liderul, un membru, sau mentorul Grupului de Inițiativă, direct la sediul Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA, care se află pe adresa: str. Mihail Sadoveanu nr. 21, MD-3006, mun. Soroca. Proiectele vor fi prezentate la Coordonatorul Programului Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca”, care va verifica dacă este redactat la computer, sunt toate capitolele solicitate completate și îl va înregistra în concurs. Vă rugăm să rețineți, că prezentarea proiectelor prin această metodă, este posibilă doar în zilele lucrătoare din cadrul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orelor de la 09:00 până la 18:00.
·Poate fi prezentat la adresa electronică de e-mail ”crt.daci@gmail.com”, expediind Formularul de Aplicare atașat la un mesaj cu titlul ”Concurs Raional de Granturi 2022”. Prin această metodă, Formularul de Aplicare se prezintă ca document ”Word”. În cazul în care, după ce va fi verificat și dacă sunt toate capitolele solicitate completate, va fi înregistrat în concurs, iar ca confirmare, veți primi un răspuns la adresa de e-mail de la care ați expediat proiectul, cu mesajul ”acceptat”. În cazurile când, Formularul de Aplicare nu va corespunde cerințelor, veți primi un răspuns cu recomandări și instrucțiuni pentru ajustarea acestuia.

Un Grup de Inițiativă poate depune la concursul Programului Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca” mia multe proiecte, însă doar unul va putea fi finanțat. Prezentarea mai multor idei de proiecte sporește șansele de finanțare a Grupului de Inițiativă, acumulând totodată o mai mare experiență în procesul de elaborare a proiectului. Totuși, pentru a avea un proiect bine dezvoltat, alegeți și dezvoltați o singură idee, astfel veți obține un document mai calitativ și cu mai multe șanse de a fi selectat din prima. Păstrați propria copie în variantă electronică a proiectului la liderul Grupului de Inițiativă.
Regulamentul privind organizarea și desfășurarea Programului Raional de Granturi ”Fondul pentru Tineri Soroca” Aici 
Formular de aplicare PRG-2022 Aici 
Raport narativ PRG-2022 Aici

SURSA: CRT Dacia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.