CNAS anunță când vor fi acordate indemnizațiile pentru creșterea copiilor în luna septembrie

0
5716

Casa Națională de Asigurări Sociale, urmare adresărilor parvenite din partea cetățenilor, informează despre graficul finanțării unor prestații sociale în luna septembrie.

Astfel, indemnizațiile unice la nașterea copilului, indemnizațiile pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, indemnizațiile pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, indemnizațiile pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiile paternale, se preconizează a fi finanțate pe data de 13 septembrie.

Finanțarea indemnizațiilor de maternitate acordate femeilor asigurate și soțiilor aflate la întreținerea soților asigurați este planificată pentru 16 septembrie.

CNAS săptămânal finanțează indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă, și în septembrie aceste plăți sunt preconizate pentru 8, 15 și 21 septembrie.

Potrivit responsabililor de la CNAS, după finanțarea plăților acestea se procesează de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay), iar beneficiarii vor putea ridica banii după finalizarea acestor procese. Lista prestatorilor de servicii de plată poate fi găsită aici.

Pentru a fi la curent cu executarea finanțării prestațiilor sociale vă sugerăm să urmăriți noutățile pe pagina web oficială www.cnas.gov.md 

Sursa: Ziarul de gardă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.