CEC a acreditat 24 de observatori la alegerile locale din 29 mai, care vor fi organizate în 10 localități, inclusiv în satul Zastânca

0
43

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a acreditat în ședința de astăzi 24 de observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” în vederea monitorizării alegerilor locale noi din 29 mai 2022, transmite MOLDPRES.

În același timp, autoritatea electorală centrală a înregistrat Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participarea la alegerile locale noi din 29 mai, dar și simbolul electoral al acestora.

De asemenea, CEC a atribuit mai multe mandate de consilier în consiliile comunale și sătești din 16 localități.

La data de 29 mai, în zece localități din Republica Moldova vor fi organizate alegeri locale noi. În cazul a opt localități urmează să fie ales primarul: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni, iar în alte două localități, comuna Lozova, raionul Strășeni și comuna Bobeica, raionul Hâncești, vor fi organizate alegeri pentru componența consiliilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.