Ce va însemna „Clasa Viitorului” pentru Liceul Teoretic „Constantin Stere”?

0
507

La ediția a IV-a de extindere a proiectului „Clasa Viitorului”, și-au depus dosarele 45 de instituții de învățământ din 38 de localități din țară. Liceul Teoretic „Constantin Stere” este unicul liceu din raionul Soroca care a devenit parte din familia proiectului ”Clasa Viitorului”.

Astfel, 20 de instituții din Republica Moldova vor avea acces la platforma de inovații, care asigură regândirea modului în care noile tehnologii transformă procesul de studii și implementarea acestora în sistem.
„Acest proiect presupune amenajarea unei săli de clasă altfel decât tradițional. Va fi repartizat pe domenii cu utilajul respectiv: notebook, roboți, spațiu pentru fizică și chimie. În această sală vom desfășura activități comune la diferite discipline școlare. Vom aplica metode pedagogice moderne și vom utiliza tehnologii digitale pentru eficientizarea procesului didactic. Suntem bucuroși că am obținut acest grant, dar suntem conștienți că trebuie să depunem efort pentru a realiza activități cu elevii”, ne-a spus Vasile Baș, directorul Liceului Teoretic „Constantin Stere”.

Proiectul Clasa Viitorului se dezvoltă sub egida Ministerului Educației și Cercetării, cu sprijinul financiar al USAID și al Suediei prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului și Junior Achievement Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.