Caniculă, secetă și pericol excepțional de incendii prognozează meteorologii în următoarele zile

0
123

Triplu Cod Galben în Republica Moldova. Meteorologii au emis pentru zilele următoare mai multe avertizări, în contextul temperaturilor ridicate și lipsei de precipitații, informează cotidianul.md

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 29-31 august pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 grade Celsius, astfel în această perioadă rămâne valabil Codul Galben de caniculă.

În intervalul 29 august – 4 septembrie din cauza lipsei de precipitații și a temperaturilor ridicate pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole, astfel este valabil un Cod Galben de pericol excepțional de incendii.

Tot în această perioadă rămâne valabil Codul Galben de secetă hidrologică în râurile și lacurile de acumulare din țară, în legătură cu lipsa precipitațiilor.

În context, Centrul Hidrologic avertizează solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.