Bărbat din Soroca trimis la închisoare pentru trafic de droguri

0
252

Un bărbat de 37 de ani din Soroca a fost condamnat la 9 închisoare pentru contrabandă cu peste 20,7 kg de droguri, trimise în R. Moldova din Portugalia, anunț făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

 Individul a ascuns pachetele cu hașiș într-un compresor electric nou și l-a expediat  prin intermediul unei agenții de transport din Portugalia, în mai 2015, fără a-l însoți personal. Intenția sa era să recupereze pachetele cu hașiș în Republica Moldova și să le introducă în circuitul ilegal de vânzare.

„Totuși, la postul vamal Leușeni, încercarea bărbatului de a introduce în Moldova aceste droguri cu scopul punerii lor în vânzare a fost deconspirată, după verificarea prin scaner a compresorului. Pe piața neagră din Moldova, captura de droguri ar costa estimativ 800.000 lei”, transmit procurorii din cadrul PCCOCS.

Ancheta a relevat că acesta era implicat într-o rețea internațională de contrabandă cu droguri și că avea legături cu traficanți din Portugalia.

În urma investigațiilor și a probei adunate, bărbatul a fost reținut și trimis în judecată. În proces, procurorii au prezentat dovezi solide privind implicarea sa în transportul și introducerea ilegală a drogurilor în Republica Moldova. Astfel, bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru contrabandă cu droguri. Sentința luată în considerare include și confiscarea drogurilor și a bunurilor folosite în scopul infracțiunii.

Articolul precedentCurs valutar: astăzi un euro va costa 19 lei și 10 bani, iar un dolar – 17 lei și 82 de bani
Articolul următorTarifele la gaze se vor micșora, dar nu înainte de…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.