Atenție la foc! O femeie a primit arsuri după ce a încercat să-l aprindă cu benzină

0
165

O femeie în vârstă de 64 de ani a suferit combustii, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină. Cazul a avut loc în dimineața zilei de 14 decembrie 2022 într-o locuință din satul Ignăței, raionul Rezina. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:10.

Potrivit informațiilor înregistrate, femeia a primit arsuri în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizând substanța ușor inflamabilă. Din imprudență, combustibilul a nimerit pe hainele acesteia, iar în consecință au luat foc. Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală. Ajunși, aceștia au acordat îngrijirile de rigoare, iar ulterior au transportat persoana la spitalul raional Rezina. În urma incidentului, femeia a primit arsuri de gradul I și II pe 85% din suprafața corpului.

Cauza și circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști. În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repeta cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune. Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzină, gaz lampant și alte substanțe periculoase. Mai mult, pentru evitarea situațiilor excepționale, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze haine, mobilier și alte bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe.

SURSA: www.dse.md


Articolul precedentCare sunt cele 10 recomandări pentru Consiliul Raional Soroca de la Consiliul pentru Participare?
Articolul următorNivelul apei în Nistru crește din nou, până pe data de 20 decembrie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.