Astăzi se împlinesc nouă ani de arhierie a Episcopului-vicar, Preasfințitul Ioan al Sorocii

0
109

Preasfințitul Ioan, episcop al Sorocii, vicar al Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove aniversează astăzi, împlinirea a nouă ani de la hirotonia în treapta de arhiereu. Preasfinţia Sa a fost hirotonit în urmă cu nouă ani, la data de 8 martie 2015 în treapta de episcop, cu titulatura „de Soroca”, vicar al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, în biserica „Învierea Domnului” din cadrul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova, de către Preafericitul Patriarh Chiril.

Au mai participat şi următorii arhierei: ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Ilarion, Mitropolit de Volocolamsk, ÎPS Arsenie, Mitropolit de Istra, ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol şi Dubăsari, ÎPS Teognost, Arhiepiscop de Serghiev-Posad, PS Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, PS Serghie, Episcop de Solnecinogorsk, PS Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni şi PS Ambrozie, Episcop de Neftekamsk şi Birsk.

Episcopul Ioan desfășoară o vastă activitate pastoral liturgică și misionară. Preasfinția Sa păstorește clerul și credincioșii din Vicariatul de Soroca și duce cu smerenie mai multe ascultări în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, fiind implicat activ în așa domenii precum: comunicarea cu Mass-media, activități editoriale și didactice, etc.

SURSA: mitropolia.md


Articolul precedentFelicitări de 8 Martie 2024. Cele mai frumoase mesaje și gânduri de Ziua Femeii
Articolul următorÎmpreună de 53 de ani: Ea mie mi-a plăcut și îmi place și acum… / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.