Cetățenii sunt invitați la consultări publice online, în privința construcției stației de epurare a municipiului Soroca

0
517

Compania Seureca a finalizat Studiul de Fezabilitate și Evaluare a Impactului Social și de Mediu pentru construcția stației de epurare a apelor uzate din mun. Soroca. Despre aceasta informează I.P. Unitatea de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului și Ministerul Mediului.

Stația de epurare ar urma să fie construită pe la mijlocul drumului dintre Soroca și Trifăuți, parcela fiind în prezent ocupată de pădure și pășuni, pe o suprafață totală de 2,14 ha. Actualul drum din pietriș va fi asfaltat pe o porțiune de peste 2,5 km, în conformitate cu standardele internaționale de acces la stația de epurare. Această locație a fost selectată pe baza criteriilor tehnice, de mediu și sociale, se mai spune în sumarul studiului.

Sumarul studiului dar și studiul integral pot fi accesate pe site-ul primăriei municipiului Soroca. Între timp, cetățenii sunt invitați la a doua rundă de consultări publice, ce se vor desfășura joi, 26 august, de la ora 11:00 pe platforma ZOOM – worldbankgroup.zoom.us/j/95303252932?pwd=RW8wLzh1ajJSL3IwMm9RdUFCZE9Hdz09.

În cadrul consultărilor se vor prezenta constatările de bază ale Studiul de Fezabilitate și Evaluare a Impactului Social și de Mediu și se va răspunde la întrebările celor prezenți virtual.

Articolul precedentDe la 1 septembrie toate instituțiile de învățământ vor activa cu prezența fizică a elevilor.
Articolul următorIurie TĂNASE, vicepreședintele raionului Soroca: „Dumnezeu ne-a dat o roadă pe potriva muncii și așteptărilor noastre”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.