Inspectorul fiscal bate la ușă? Iată ce trebuie să știi

0
231

Serviciul Fiscal de Stat a elaborat un set de recomandări pentru contribuabilii care sunt supuși verificărilor de către un inspector fiscal, informează moldpres.

Potrivit instituției, un inspector fiscal este obligat să se legitimeze imediat ce intră în contact de serviciu cu un contribuabil. Excepţie reprezintă cazurile în care sunt efectuate cumpărături de control. Contribuabilii mai sunt atenționați că, în conformitate cu Codul fiscal, controlul fiscal la fața locului poate fi efectuat doar în baza unei decizii scrise a conducerii SFS, iar agentul economic este în drept să ceară actul care confirmă această decizie.

La finalul controlului, inspectorul SFS va trebui să întocmească un act de control fiscal, în care sunt menționate rezultatele controlului, fiind specificate și încălcările depistate. Acest act este semnat de ambele părți participante la control, iar un exemplar este prezentat agentului economic supus verificării. În cazul constatării unei fapte contravenționale, inspectorul fiscal întocmește procesul-verbal cu privire la contravenție.

În situația în care contribuabilul are îndoieli cu privire la legalitatea controlului sau identitatea persoanei ce se prezintă drept funcționar fiscal, acesta poate sesiza SFS la numerele de telefon  0 8000 1525 sau 0 22 82 34 06.

sursa foto: crimemoldova


Articolul precedentCENTENAR: Ca să facem Unirea, ne trebuie un Parlament cu patrioți
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Veteranii Mișcării de Eliberare Națională din Soroca s-au reîntâlnit după 30 de ani
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.