Primăria trage alarma: Țevile ce aparțin RAC sunt transportate într-o direcție necunoscută

0
74

Astăzi, un cititor ne-a comunicat că pe teritoriul municipiului sunt dezgropate țevi de la sistemul de apeduct. Acestea sunt transportate într-o direcție necunoscută, afirmă sursa, care ne-a demonstrat și câteva imagini. Am solicitat o reacție a primăriei municipale. Primarul Victor Său ne-a comunicat că este la curent despre această situație și că acțiunile sunt ilegale. De aceea, autoritățile au sesizat organele de drept.

De la întreprinderea ACVA-NORD (furnizorul de apă pentru SA Regia Apă-Canal Soroca), până la bazinul nr. 1 erau două trasee de apeduct. Unul nou, construit prin 2009 și acel vechi, pe care l-am lăsat ca rezervă pentru orice eventualitate. Acum, unii consilieri care gestionează SA Regia Apă-Canal, au săpat țevile acelea și le-au tăiat. Două mașini s-au dus într-o direcție necunoscută, iar restul nu au reușit să le scoată. Cetățenii au început  a suna la mine, ne-am dus la fața locului, am fotografiat. Da, au săpat, au scos, fără decizia consiliului. Pentru așa acțiuni trebuie decizia Consiliului local. Acum spun că le-au depozitat undeva, dar nu au dreptul să facă nimic fără decizie. Nu știm unde le-au depozitat, cel mai probabil acum vor începe să le aducă înapoi. Am sesizat poliția și procuratura. Primăria nu are alte pârghii, deoarece nu este fondatoare întreprinderii”.

Întrebat cine este persoana responsabilă de aceste acțiuni primarul a menționat: “La fața locului era consilierul Cojocari (Vasile – n.r.), dar mai departe știți cine conduce, Iurie Todirean”.

Vasile Cojocaru nu a fost de găsit pentru a răspunde la acuzații. Telefonul acestuia este închis. Redacția oferă posibilitatea domnului Cojocaru să revină cu o replică. Contactat de noi, domnul Iurie Todirean, vice-președintele raionului a respins acuzațiile aduse de primarul Victor Său.

Mâine, 20 iulie, va avea loc ședința Consiliului municipal, unde primarul orașului intenționează să pună în discuție acest subiect.


Articolul precedentCitește mâine în ziarul „OBSERVATORUL DE NORD”
Articolul următorMETEO: Astăzi la Soroca se așteaptă averse puternice
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.