249 de elevi din raionul Soroca sunt în autoizolare, iar 13 clase au trecut la studii online

0
794

O dată cu răspândirea tot mai mare a COVID-19, în special cu tulpina OMICRON, contagiozitatea afectează și copiii. Din ce în ce mai mulți elevi se tratează acasă ori sunt spitalizați în ultima lună, iar unele clase, unde sunt elevi depistați cu COVID-19, studiile trec online pe perioada carantinei. 

Conform informațiilor puse la dispoziție de Direcția Învățământ Soroca, nici raionul nostru nu este o excepție. „În numai două zile (17-18 ianuarie) au fost raportate șase cazuri de îmbolnăvire a elevilor, în autoizolare întrând în total 249 elevi. Totodată nouă profesori au fost depistați cu COVID-19, dintre care 7 cazuri sunt noi. La fel în raion sunt depistați pozitiv și trei cadre nedidactice, dintre care două cazuri noi. Între timp 13 clase au trecut la studii online, dintre care 4 clase la LT ”Constantin Stere”, 2 clase LT ”Ion Creangă”, 2 clase la LT ”Alexandr Pușkin”, o clasă la gimnaziul Holoșnița, una la gimnaziul Stoicani și două clase la gimnaziul ”Eva Gudumac” din comuna Tătărăuca Veche.”

Totodată profesorii îndeamnă părinții să fie atenți la starea sănătății copiilor, iar în caz că aceștia prezintă simptome de viroză, să nu se trateze singuri, ci să se adreseze la medicul de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.