Zeci de soroceni au aflat cum să se protejeze de informația falsă în cadrul Campaniei Stop Fals

0
372

Recent, în incinta Bibliotecii Municipale „Mihail Sadoveanu” din Soroca, Asociația Presei Independente în cadrul Campaniei Stop Fals a organizat un atelier despre adevărul și falsul care este speculat de unii politicieni din Republica Moldova. Coordonatoarea campaniei Lilia Zaharia, a povestit detailat cu exemple și a răspuns la întrebările puse de participanți. 

„Am analizat cu participanții și participantele falsurile și teoriile conspirației despre Covid-19 și vaccinare, minciunile propagandistice despre războiul din Ucraina, dar și declarațiile false ale unor politicieni” a menționat Lilia Zaharia, coordonatoarea campaniei Stop Fals.

La eveniment au participat 20 de persoane, a fost prezent și vicepreședintele raionului Soroca, Iurie Tănase. El a specificat că de asemenea instruiri trebuie să beneficieze mai mulți funcționari publici din localitate.

„Doamna Zaharia, cu lux de amănunte și exemple ne-a ajutat să facem diferența dintre faptele reale și informațiile mincinoase, zice Viorica Gaja, directoarea Bibliotecii Municipale „Mihail Sadoveanu” din Soroca. Nu tot ce este distribuit este adevărat și trebuie să verifici înainte de a spune și altora informațiile pe care le-ai auzit, văzut sau citit. În final am aflat cum identificăm o știre falsă”.

Cu știrile false lumea poate fi manipulată, mai puțin se regăsesc cei ce cred în știrile reale. Pentru a vă asigura că știrea este reală, accesați și alte surse veridice, inclusiv încercați să aflați totul din prima sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.