Vlad Ceban este în sala de operaţie

0
65

Vlad Ceban, băiatul de 12 ani diagnosticat cu cancer, despre care v-am informat în mai multe articole, se tratează de câteva luni  în Turcia. Astăzi, potrivit rudelor, copilul este supus unei intervenţii chirurgicale, în urma cărei, speră ei, acesta va scăpa de boala necruţătoare. Vlad însă nu dispune de banii necesari pentru tratament.

Dimineaţă, un anunţ în acest sens a fost făcut de doamna Svetlana Sainsus, reprezentanta organizaţiei de caritate, prin intermediul cărei, un grup de copii din Republica Moldova, inclusiv Vlăduţ, se tratează în Turcia.

Astăzi, 23 noiembrie, chiar acum Vlăduț este pe masa de operație. Operația este una extrem de grea şi riscanta. Trei  echipe de medici se vor lupta pentru viața puiului. (…) Operația va dura 12 ore…., o zi întreagă de chin pentru părinți …”, scrie doamna Svetlana pe o reţea de socializare.

Potrivit sursei, familia nu dispune de banii necesari pentru tratament, iar pe contul de donaţii deschis pentru Vlad, s-au acumulat foarte puţini bani. Astfel, organizaţia de caritate, precum şi familia Ceban, roagă oamenii care pot, să-i ajute şi să-i susţină financiar.

 „Donațiile pentru Vlăduț sunt puține şi tare îmi pare rău, sper mult că totuși o să mai citiți o dată povestea puiului şi o să donați şi pentru el. Eu mulțumesc din suflet celor care deja au donat!!!! , Ei au mare nevoie de ajutor. Haideți sa ii facem sa simtă ca nu sunt singuri cu durerea lor…”, mai scrie Svetlana.

se-vinde
Părinţii lui Vlad sunt nevoiţi să vândă şi afacerea familiei ca să adune bani pentru intervenţia chirurgicală.

Amintim că, la începutul acestui an, când au aflat diagnoza copilului, familia Ceban din satul Racovăţ, a scos în vânzare mai multe bunuri, inclusiv afacerea lor cu un magazin alimentar. Deocamdată, businessul nu s-a vândut, ne-a comunicat doamna Ana, mătuşa copilului. Aceştia speră că vor reuşi să acumuleze nişte bani şi din vânzarea celor agonisite de până acum.

Cei care dopresc să-l ajute pe Vlad Ceban, o pot face accesând linkul AICI. Sau pot trimite un sms cu text „vlad” la nr 9002 (abonatii unite) sau apel fix 090009002 sau puteți dona la aparatele qiwi (selectați „emoney”, după „bpay”, introduceți nr. lui Vlad (17002022) şi suma dorita pentru donații.

Observatorul de Nord şi familia Ceban mulţumesc tuturor celor care au contribuit pentru tratamentul lui Vlad, în cadrul campaniei desfăşurate de Observatorul de Nord. Cei care se pot implica sunt încurajaţi să o facă prin metodele enunţate mai sus. Observatorul de Nord va informa despre acest caz şi în continuare.

Articolul precedentZece medalii pentru discipolii antrenorului Constantin Nesterenco!
Articolul următorDiplome pentru bibliotecari și parteneri (FOTO)
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.