Vizita viceminstrului Ion Stratulat la Soroca

1
35

Astăzi, viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ion Stratulat, s-a aflat într-o vizită de lucru la Soroca. Oficialul s-a întâlnit cu funcţionarii din Soroca, a primit în audienţă cetăţenii şi a vizitat un obiect social din urbe.

În incinta Consiliului raional Soroca, domnul Stratulat s-a întâlnit cu conducerea raionului Soroca, reprezentanţii serviciilor desconcentrate în teritoriul, funcţionari publici, primari din raion.

Viceministrul a informat despre activitatea ministerului pe care îl reprezintă, apoi a urmat o rundă de întrebări şi răspunsuri, privind reforma teritorial-administrativă în Republica Moldova, posibilităţi de finanţare pentru termoizolarea blocurilor locative etc.

Sorocenii au fost informaţi şi despre proiectele care au beneficiat de finanţare , inclusiv prin Agenţia de cooperare internațională a Germaniei.

„În perioada 2011-2016 raionul Soroca beneficiat de investiţii în valoare de 13 milioane 164 mii lei , dintre care 8 milioane 700 mii lei din Fondul Naţional, iar 4 milioane 400 euro din sursele guvernului german”, a menţionat Olga Sicora specialist management proiecte la Agenţia de Dezvoltare Nord.

Potrivit doamnei Sicora, în prezent, în cadrul unui concurs anunţat de ministerul Dezvoltării construcţiilor şi regionale, din partea raionului Soroca au fost depuse cinci note conceptuale cu o valoare de 76 milioane lei. Acestea au trecut etapa a doua a concursului, dar până a fi finanţate, mai urmează o etapă. Printre proiectele prezentate se referă la: Izolarea termică şi reabilitarea sistemului de încălzire a gimnaziului Voloave; crearea condiţiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorii a 15 sate din raionul Soroca; stabilirea unui management integrat al deşeurilor menajere solide; renovarea drumului public M2 Slobozia Cremene-Slobozia Vărăncău şi Vărăncău; crearea centrului de afaceri în comuna Bădiceni.

Ulterior viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor a primit în audienţă cetăţenii din Soroca, după care a vizitat Casa socială din oraş, care urmează să fie dată în exploatare la sfârşitul verii.

Această vizită s-a desfăşurat în  conformitate cu orarul  întâlnirilor membrilor Guvernului şi a conducătorilor autorităţilor administrative centrale cu cetăţenii (conform prevederilor Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr.78 din 12 februarie 2010).


Articolul precedentTinerii pe post de SALVATORI
Articolul următorȘAH și MAT cu deținuții

1 COMENTARIU

  1. Se face publicitate dupa ce acest domn a plecat Eu tare multe aveam de spus da clar si-a dat mai intii cu parerea Golovatii care merge pe capul cetatenilor Soroca ca pe drum de tara si impreuna si cu Mitu care din punctul meu de vedere este un incompetent total la capitolul constructii si la cele scrise am si probe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.