VIDEO: Grigore Vieru și Sava Bogasiu (părintele Mihail Milea) omagiați la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni”

0
237

   Zi de suflet a fost 14 februarie la Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni”, unde au fost omagiați doi fii destoinici ai neamului – Grigore Vieru, care ar fi împlinit 85 de ani de la naștere și Preotul, profesorul, doctorul Mihail Milea (pseudonim literar Sava Bogasiu), care și-a lansat un nou roman, de data aceasta întitulat sugestiv „Pelerinul”.

    Sărbătoarea a demarat cu o slujbă de pomenire în memoria celui mai iubit poet basarabean, Grigore Vieru, oficiată de părintele Mihail Milea, părintele Sorin Huluță și părintele Sava Gheorghe de la Buzău. Cu un cuvânt de omagiere a Poetului, a venit doamna profesoară Ana Bejan, președinta Fundației „Grigore Vieru”, pe care însuși Poetul a numit-o „soră de suflet”. După aceasta, celor prezenți le-a fost prezentat un film documentar de scurt metraj despre viața lui Grigore Vieru și legătura lui spiritual cu Câmpia Sorocii…

   Despre noul roman al lui Sva Bogasiu au vorbit, în detalii, profesoara de limbă română Olga Gherghelegiu, președinta Consiliului Unirii din Soroca, ziarista Nina Neculce și alții… La rându-I, părintele Mihail Milea (Sava Bogasiu) a menționat că „… Romanul „Pelerinul” este o continuare firească a volumului editat în anul 2008 și întitulat ”Sansalas”, după numele duhovnicului Sfântului Mucenic Sava de la Buzău. Pelerinul este un monah care tocmai s-a întors în Dacia din Țara Sfântă, pentru a lua parte la transportul în Capodocia a moaștelor Sfântului Sava”.

    Evenimentul s-a finalizat cu o depunere de flori la bustul poetului Grigore Vieru din Aleea Clasicilor din parcul „Mihai Eminescu”.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.