Viaţa ca o sărbătoare! Ura! A fost băgat în seamă şi PEŞTELE!!!

0
16

Nu ştiu cum a fost pentru Dvs dimineaţa zilei de joi, dar pentru mine aceasta a fost extraordinară. Or, deschizând poşta redacţiei am fost copleşit de o mare bucurie şi nu pot să nu vă spun şi domniilor voastre despre ce este vorba… Aşadar, redacţia noastră a fost invitată, pentru data de 9 octombrie, la FESTIVALUL PEŞTELUI, care va avea loc în satul Nimoreni, raionul Ialoveni. Ura! Ura! Ura! A venit sărbătoarea şi pe „strada peştelui”!

S-a mai reparat o greşeală şi s-a mai pus capăt unei nedreptăţi!!! Or, de ce bostanul (cu o ditamai Bostaniadă) mărul, harbuzul, usturoiul, ceapa, caisele, prunele (plăcintele, la urma urmei!) puteau avea sărbătoarea lor, dar peştele – nu. Pe unde mai pui că în an sunt vreo sută de sâmbete de duminici şi cam tot atâtia reprezentanţi ai faunei şi florei, care aşteată să-şi primească omagiul. Cum zic moldovenii, guleati tac guleati!

Apropo, dacă după „revizia” tuturor plantelor şi animaleleor mai rămâne ceva din cele 100 de zile, avem tot dreptul să revenim, „la detalii”. Bunăoară, de ce să nu organizăm sărbătoare plăcintelor cu cartofi, brânză, cartof, varză, mărar… sau a diferitor specii de peşte. La urma urmei, a sărbători nu înseamnă a căra pietre…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.