Vezi unde poți merge cu Certificatul național de vaccinare

0
337

  Certificatul de vaccinare, eliberat de autoritățile de la Chișinău dau posibilitatea ca cetățenii moldoveni să viziteze nestingherit unele țări. Recent, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a publicat un document, în care sunt prezentate informații cu redefrință la starea de urgență, restricții de intrare, categoriile exceptate, prevederi privind tranzitul, măsuri pe plan intern și alte informații utile și surse oficiale de documentare.

   Astfel, iată unde puteți călători avțnd cu sine Certificatul național de vaccinare:

  • Recunoașterea reciprocă: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.
  • Recunoașterea unilaterală: Au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Serbia, Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.