Veste bună: Dacă ați muncit (legal) în Turcia, pregătiți buzunarele…

0
158

   Un Acord semnat de Republica Moldova și Turcia prevede că începând cu 1 iunie cetățenii moldoveni care au muncit legal în Turcia și care au atins vârsta de pensionare li se va acorda pensia sau alte indemnizații din partea autorităților de la Ancara.

Altfel, în Turcia vârsta de pensionare pentru bărbați este de 60 de ani, iar pentru femei de 58. Pensia sau altă prestație socială va fi acordată doar în cazul în care au fost achitate contribuțiile de asigurări sociale. Banii vor fi transferați pe contul bancar deschis în Republica Moldova… Pe de altă parte, cetățenii moldoveni care au muncit în Turcia, însă nu dispun de stagiul minim de cotizare de 15 ani realizat în Republica Moldova, vor primi dreptul la pensie calculată proporțional perioadelor de contribuție în Republica Moldova, dar nu și dreptul la alocație socială. (INFO OdN)

Articolul precedentAstăzi este (și) Paștele Cailor: Tovarăși datornici, aveți soveste!!!
Articolul următorOferta generoasă a stomatologului sorocean și zicala „Dacă-i dai nas lui Ivan, el se suie pe divan“
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.